Pikkiksen seikkailut jatkuvat tammikuussa 2020

Suositun Pikkis-kirjasarjan kolmas kirja Pikkis ja talvensiemenet ilmestyy tammikuussa 2020.

Tarina sijoittuu alkutalveen. Mörököllimetsässä odotellaan jo kovasti talvimörönpäivää, mutta syksy ei tunnu loppuvan. Kuulammen pitäisi olla jo ohuessa jäässä, mutta Silmäkiven ympäri voi edelleen uida. Karhut eivät saa unta ja ovat äkäisiä, metsäjänikset hikoavat talvikarvassaan, ja juhannusruusun nuppujen tuoksu on herättänyt kimalaiset. Talven vitkastelu hermostuttaa Pikkistä ja koko Mörököllimetsän väkeä.

Mysteeri alkaa aueta, kun Pikkis löytää ystävänsä Kirpan kanssa lumettomasta metsästä helmenvalkoisia, heliseviä palleroita, jotka paljastuvat talvensiemeniksi. Miksi ne eivät ole itäneet? Mörököllit päättävät ottaa siitä selvää. Luvassa on suuri ja kurainen seikkailu, jossa taivalletaan kohti Hankitunturia ja lumiväen asuinsijoja.

”Hauska ja jännittävä tarina imaisee mukaansa. Se on yhdistelmä perinteistä satumaailmaa ja raikasta nykykerrontaa. Tarina antaa mahdollisuuden käsitellä ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä turvallisesti ja sadun keinoin.

Kirja on ennakkotilattavissa Lasten keskuksen verkkokaupasta ja lähetetään heti kun se saapuu varastolle 7.1.2020. Mikäli haluat antaa uuden kirjan joululahjaksi, voi printata saajalle tämän joulukortin lupauksena tilauksesta.