Tekijät

Pikkis-kirjoja kirjoitan minä, Katja Lahti, kirjailija ja yrittäjä Espoosta. Kirjoittaminen on kiinnostanut aina, mutta käsistä se lähti kymmenisen vuotta sitten. Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa ja yhden romaanin sekä emännöinyt vuodesta 2007 lähtien Project Mama -nimistä perhe- ja elämäblogia sekä vuodet 2017 lähtien Pientä Novelliblogia, josta syntyi tarinakokoelma Arkisatuja aikuisille.

Pikkiksen tarinat on tarkoitettu vertaistueksi kasvamiseen. Tarinoista löytyy kosketuspintaa rohkeuden, ystävyyden ja minuuden käsittelyyn. Tarinat on kirjoitettu niin, että ne sopivat myös herkälle lapselle, jolta menee liian jännittävistä tarinoista yöunet. Pikkiksen matkassa pääsee myös tallustelemaan ihanassa metsämiljöössä kuin kotonaan.

Pikkiksen hahmon ja mörököllimetsän on paperille luonut nurmijärveläinen kuvittaja-graafikko Annukka Palmén-Väisänen. Annukan taitavissa käsissä Pikkis on myös kasvanut kolmen kirjan ajan ensin vesivärihahmosta maalauksellisempaan suuntaan ja lopulta moderniksi lastenkirjahahmoksi.  Annukka rakastaa istua vaaran laella, maalata vesiväreillä ja kaikkia pörheitä asioita kuten mörököllejä ja siperiankissoja. Hänen töihinsä voi tutustua täällä.

Pikkiksen suosio yllätti meidät täysin. Emme osanneet arvata, että omakustannesatukirjasta pitäisi ottaa toinen painos ja kirjoittaa vielä kaksi jatko-osaakin. Ja luulemmepa, että tarinat jatkuvat edelleen.